Сдружение "Фито Апи Мед"

ЗНАНИЕТО Е СВЕТЛИНА, КОЯТО ОГРЯВА ИСТИНАТА, А ИСТИНАТА Е СВОБОДА. СВОБОДАТА Е ЛЮБОВ, А ЛЮБОВТА Е ТВОРЧЕСКАТА СИЛА НА ЖИВОТА.

МИСИЯТА НА ЖИВОТА НИ Е ДА СЪТВОРИМ СЕБЕ СИ – ДА ПРОЯВИМ НАШАТА СЪЩНОСТ И ДА Я РАЗВИВАМЕ.

За нас

Ние сме семейство Мислиеви. Преди повече от 18 години напуснахме София и се заселихме в една почти безлюдна махала в планината. Така осъществихме мечтата си да се откъснем от модела на живот, който ни налага големия град и да вземем съдбата си в свои ръце. Отгледахме децата си в планината далече от бетона, асфалта, смога, напрежението и суетата. Опознахме природата и се научихме да използваме нейните ресурси за храна, профилактика и лечение, като я щадим и подпомагаме да се възстановява. Това неминуемо предопредели избора на нашия път. Изследвахме района и се оказа, че надминава най-малко 5 пъти, а по някои показатели и повече изскванията на ЕС за екологично чист район, изключително подходящ за нашата дейност. Учихме за пчелари в Тракийски университет – Ст. Загора и създадохме пчелин. По време на това обучение се запознахме и с апитерапията т.е. лечение с пчелни продукти и решихме да обединим нашите знания и опит за билколечението с наученото за пчелните продукти. На тази база създаваме нашите експериментални разработки – здравотворни  продукти на пчелна и билкова основа.

Когато се заселихме в махалата бяхме 29 жители, а днес сме само 14. Това ни накара да се замислим, какво се случва с българското село и за безхаберието на държавата. С хората си отиват традициите, мъдростта и връзката на човека с природата, а загубим ли това – губим всичко. Проблемът няма да бъде решен от някой друг, а от самите нас – всеки трябва да положи усилия за съхраняване на истинското.

Това, което предприехме ние е да изградим център за алтернативен начин на живот, където с личния си пример да докажем на хората, че това е възможно. Всички заедно се учим да живеем щастливо, в мир със себе си и околния свят – ние предлагаме да си помагаме и да усвояваме заедно методи, с които да се развиваме.

Не пропагандираме някаква конкретна идея, нито определена философия или религия. Посрещаме реалността с отворено съзнание и предлагаме  всестранни начини за постигане на хармония и баланс със себе си и със заобикалящия свят. Защото знанието е светлина, която огрява истината, а истината е свобода. Свободата е любов, а любовта е творческата сила на живота. Мисията на живота ни е да сътворим себе си – да проявим нашата същност и да я развиваме.

За да осъществим намеренията си регистрирахме сдружение с нестопанска цел.

Ако желаете да ни подкрепите или съдействате,
може да станете асоцииран член на сдружението.

Цели на сдружение "Фито Апи Мед"

Хармония с природата

Налагане на начин на живот в хармония с природата;

Общестевено здраве

Подобряване на общественото здраве

Околната среда

Съхраняване и защита на околната среда

Устойчиво развитие

на селските региони, щадящо природата и съобразено с културните традиции

Средства за постигане на целите

Учредители

Томи Мислиев – ПРЕДСЕДАТЕЛ
Диана Мислиева – ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ
Светлана Радкова – ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ
Денка Иванова
Александра Величкова

Пълноправни членове

Боян Мислиев

Асоциирани членове

Дарина Флорова – СТУДИО ЗА КОЗМЕТИКА И МАСАЖИ
Иван Мишев – СТУДИО ЗА КОЗМЕТИКА И МАСАЖИ
Диана Стойкова – АРТ АТЕЛИЕ ЗА КЕРАМИКА
Владимир Лукач – БИЖУТЕРИЯ
Нина Папазова – АВТОР НА „СФЕРА БЪЛГАРА“
Красимир Тихов – ЧЛЕН НА ООБ (ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБЕДИНЕНИТЕ БЪЛГАРИ) и МАБИК (МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ ПО БЪЛГАРОЗНАНИЕ, ИНОВАЦИИ И КУЛТУРА)

Научете повече за нашите
Основни Дейности

Още от нас

Здравотворни продукти

Пермакултура

Обучения